oorzaak moe wakker worden.png

Een prettig slaapomgeving creëren? Zo doe je dat

14-09-2016

Waarschijnlijk heb je met de grootste zorg nagedacht over de inrichting van je woonkamer. Logisch, want het is een van de ruimtes in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Maar wist je dat de inrichting van je slaapkamer minstens zo belangrijk is? Een prettig slaapomgeving doet veel voor je gemoedstoestand. Het kan bepalend zijn voor je nachtrust, maar ook voor de manier waarop je wakker wordt. Lees hieronder onze tips voor het creëren van een fijne slaapomgeving.

1. Opgeruimd, schoon en fris

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar zorg dat je slaapkamer een oase van rust is. Rondslingerende spullen en kleren dragen hier niet aan bij. Dus berg bijvoorbeeld de kleding en schoenen die je overdag gedragen hebt op. Voorzie de ruimte ook dagelijks van voldoende frisse lucht en stof geregeld de meubels die in je slaapkamer staan af. Vergeet ook niet om regelmatig te stofzuigen en je beddengoed te verschonen. Een schone en opgeruimde slaapomgeving is niet alleen goed voor je gezondheid, maar zorgt ook voor rust in je hoofd.

2. The personal touch

Geef je slaapkamer net zoals je woonkamer de personal touch die het verdient. Hierdoor voel je je net wat fijner en beter op je plek waardoor je ook eenvoudiger kunt ontspannen. Hoe zorg je voor die personal touch? Nou… schilder een van de wanden in de kleur die je mooi vindt, hang iets aan de wand waar je gelukkig van wordt of dat betekenis voor je heeft. Denk bijvoorbeeld aan een zelf gemaakt schilderij, een mooie foto waar je blije herinneringen aan hebt, een poster met een inspirerende quote of een kunstwerk. Een mooi nachtkastje met een paar van je lievelingsboeken en wat kaarsen zorgt ook voor een knusse en gezellige sfeer. Let wel op dat je je slaapkamer niet volhangt en zet met allemaal spullen, want dan creëer je het tegenovergestelde effect, namelijk chaos en onrust. En dat is nou net niet wat je wilt in je slaapkamer.

3. Sfeervolle verlichting

Naast accessoires en leuke slaapkamermeubels is verlichting het sleutelwoord. De slaapkamer is een plek waar je tot rust moet komen en verlichting speelt hierin een belangrijke rol. Uitsluitend felle lampen dragen niet bij aan die ontspannen sfeer die je in je slaapkamer wilt creëren. Schaf bijvoorbeeld een dimmer aan waardoor je het slaapkamerlicht aan verschillende behoeften kan aanpassen. En ga niet voor één lichtbron, maar liever voor meerdere lichtpunten. Zo kies je eenvoudig voor elke stemming en sfeer het juiste licht.

4. Goede gordijnen, een must

Behalve je lichtbronnen zijn ook goede gordijnen cruciaal voor een goede nachtrust. Kies voor een mooie stof die past bij de rest van je slaapkamerinterieur zoals je bed en je beddengoed. Ga voor de optimale nachtrust en kies voor verduisterende gordijnen waardoor je zeker weet dat het licht van buitenaf je niet van je slaap weerhoudt.

5. Quality time boven Facetime

Het klinkt misschien aanlokkelijk om heerlijk in bed een serie of een film te kijken op de tv, je laptop of tablet. Of misschien bekijk je graag nog even je Instagramfeed op je iPhone. Maar ga je voor de ontspannen sfeer? Zeg dan vaarwel tegen elektronica in je slaapkamer. Elektrische apparaten zorgen voor teveel prikkels zo vlak voor het slapen, waardoor je hersenen niet de rust krijgen die ze nodig hebben. Probeer het eens een week of twee uit… heerlijk naar bed zonder elektrische apparaten. Lees een goed boek of ga voor extra quality time met je partner. Gegarandeerd dat je niet alleen uitgeruster, maar ook een stuk gelukkiger je dag begint.

6. Het bed als pronkstuk

Het pronkstuk van de slaapkamer is natuurlijk je bed. Maar let bij de aanschaf van je bed niet alleen op het design, maar vooral op het comfort. Past het bij jouw slaapbehoeften en jouw lichaam? En heb je een partner? Kies dan een bed dat volledig past bij allebei jullie wensen, neem geen genoegen met minder. Sleepways is zo’n bed waarbij compromissen sluiten tot het verleden behoort. Jij en je partner kiezen de afzonderlijke toppers die passen bij jullie behoefte en met één druk op de knop stellen jullie zelf de hardheid van jullie eigen bedhelft in.

7. Denk aan je kussen, dekbedden én beddengoed

En heb je zorgvuldig het bed van je dromen uitgezocht, besteed dan ook de grootste zorg aan je kussens, dekbedden en beddengoed. Laat je adviseren over het juiste kussen dat zorgt voor de ideale hoofd- en nekondersteuning. Heb je last van allergieën? Kies dan voor dekbedden die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met allergieën. Ook het beddengoed verdient je aandacht. Kies iets wat je mooi vindt, waar je rustig en blij van wordt en ga voor mooie, natuurlijke materialen zoals katoen of zijde. Hopelijk zorgen deze kleine en grotere aanpassingen dat jij de perfecte relaxtmodus in je slaapkamer creëert, waardoor je beter slaapt en dus uitgeruster en goedgemutst aan de ontbijttafel zit.

Vragen? bel ons op 0255 - 519 197 of mail ons welterusten@sleepways.nl