Bedergernissen.png

Snoozers of snurkers: waar wind jij je over op in bed?

23-11-2016

Bedergernissen of irritante bedgewoontes, iedereen heeft ze of heeft ermee te maken. Na een korte rondvraag op kantoor hier bij Sleepways stelden we deze top 8 irritaties samen. Herkenbaar? Misschien ben je wel de veroorzaker of word je er juist dagelijks mee geconfronteerd.

Ssshhhhhhh…

Met stip op nummer 1, zonder twijfel: snurken. Niks vervelender als jij nog niet de slaap kan vatten en de persoon naast je begint ineens te snurken. Wat nu? Stootje geven? Neus dichtknijpen? Oordopjes of misschien toch verkassen naar de logeerkamer? Hoe dan ook, snurkers kunnen je nachtrust flink verstoren.

‘Dieven’ op de loer

Op nummer 2: het deken van elkaar afpakken. Het kan soms een waar getouwtrek zijn. Lig je lekker te slapen, word je plots wakker van de kou. Niet zo gek aangezien de ‘dief’ naast je ineens het gehele deken heeft geclaimd. Er rest je niks anders dan jouw gedeelte weer ‘terug te stelen’.

Ochtendmensen vs. ochtendhaters

Nummer 3, you hate or you love it: we hebben het natuurlijk over… snoozen. Het zal je maar gebeuren dat je het bed deelt met een ‘ochtendhater’ die verzot is op snoozen en het opstaan op deze manier zo lang mogelijk uitstelt. Dat is natuurlijk geen pretje als die persoon eerder uit de veren moet dan jij, want daar gaat dan je rust.

Landjepik

Nummer 4 past in de categorie dekens afpakken, het is namelijk de ander zijn bedhelft inpikken. Nietsvermoedend word je ineens op het randje van het bed wakker. Pfew… net op tijd. Het had niet veel gescheeld of je was wel heel onplezierig wakker geworden, namelijk met een flinke smak op de grond. Gelukkig is het niet zo ver gekomen, maar probeer nu nog maar eens je territorium te heroveren en een slapend lichaam dat volledig ontspannen is en wat weegt aan de kant te duwen. Geheid dat het je niet in dank afgenomen wordt en dat je wel een half slapende snauw terugkrijgt. En dat terwijl jij diegene bent die álle reden tot klagen heeft.

Night snack

Op nummer 5: de bed-eters. Ja je kent ze wel, van die mensen die ’s avonds in bed lekker Netflixen met een bakje chips. Hoe kan hij (zij) nou verwachten dat jij rustig in slaap valt met al dat gekraak naast je. En nog maar te zwijgen over de kruimels die je ’s ochtends vastgeplakt aan je arm of been aantreft.

In je nakie een blokje om

Nummer 6 is gereserveerd voor de slaapwandelaars of slaappraters. Hoewel het af en toe voor hilarische momenten kan zorgen, kunnen slaapwandelaars en -praters je ook flink uit je slaap houden. Van selfie shoots tot volledige bekentenissen, ze weten je altijd weer te verrassen. Dus slaapwandelaars en -praters wees gewaarschuwd. Hopelijk is je hoofd ook ‘s nachts on fleek en heb je niet al teveel aan je kerfstok hangen dat de dag erna tegen je gebruikt kan worden.

Waar is het feestje?

Nummer 7 hebben we bewaard voor de nachtelijk feestjes van de buren. Terwijl je buren losgaan op de laatste beats van Drake, kan jij alleen maar denken aan de wekker die morgen om 07.00 uur afgaat. De enige oplossing… juist party crashen ;) If you can’t beat them, join them.

Tik tak

And last but not least: zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Hoewel dat misschien wel waar kan zijn, slapen wij toch liever in volledige stilte zonder tikkende klokjes die je inslaapmoment verstoren.

Zo dat waren onze ergernissen. Waar kun jij je over opwinden als het op slapen aankomt? Laat het ons weten.

Vragen? bel ons op 0255 - 519 197 of mail ons welterusten@sleepways.nl